Categories
Bitcoin

BITCOIN’S GROOTSTE BULLISH KATALYSATOR IS DONALD TRUMP; HIER IS WAAROM

  • Bitcoin is volgens Capriole Investments’ mede-oprichter Charles Edwards het minst versleten in de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november.
  • Hij zei dinsdag dat Donald Trump zou kunnen proberen om de aan de gang zijnde beursvergadering voor potentiële herverkiezing aan te prijzen.
  • Dat kan hem ertoe aanzetten om hun bestaande fiscale stimuleringsprogramma’s voort te zetten om de belangrijke beursindexen gelukkig te houden.

Bitcoin-handelaren willen een supersonische stierloop. Ondertussen wil Donald Trump de volgende Amerikaanse presidentsverkiezingen winnen. Ze hebben allebei maar één middel om te bereiken wat ze willen: veel geld.

Dat is tenminste wat Charles Edwards overbrengt via zijn tweet van dinsdag. De mede-oprichter van Capriol Investments, een crypto-gerichte investeringsmaatschappij, verklaarde dat Trump uiteindelijk misschien wel ten goede komt aan Bitcoin, omdat hij wanhopig probeert om in november herkozen te worden.

De heer Edwards merkte op dat de prestaties van de Amerikaanse aandelenmarkt de maatstaf zijn voor het succes van de heer Trump. De zittende president gelooft dat hij indruk kan maken op de kiezers door het Wall Street-sentiment hoger te houden. En daarvoor zal hij meer Amerikaanse dollars in de economie moeten blijven injecteren.

QE EN BITCOIN

Kwantitatieve verlichting en Bitcoin gaan hand in hand. De beslissing van de Federal Reserve om 2,6 biljoen dollar in de Amerikaanse economie te injecteren via de aankoop van schatkistpapier en door hypotheken gedekte waardepapieren, hielp de cryptocrisis haar hele verlies terug te verdienen.

Eerder al stortte het met ongeveer 60 procent in op de stijgende vraag naar contant geld te midden van een lockdown-geïnduceerde wereldwijde marktroutine. Nadat de stimulans de Amerikaanse economie binnenkwam, steeg de BTC/USD met maar liefst 175 procent ten opzichte van het nadir van maart 2020.

Daaruit bleek dat als de economie voldoende liquide middelen heeft, de verkoopdruk in de Bitcoin-markt afneemt, vooral tegen de door de COVID veroorzaakte sombere economische vooruitzichten in. Intussen houdt de financiële steun ook het sentiment op de beurs hoger, wat de heer Trump periodiek oproept als zijn wapenfeit.

POLITIEK VERZET

De S&P 500 steeg op maandag voor het eerst sinds februari 2020 in positieve zin. De collega-indexen, de Nasdaq Composite en de Dow Jones, hebben ook indrukwekkend gereageerd. Bitcoin was neutraal.

Desalniettemin merken veel analisten op dat de winsten geen eerlijke weerspiegeling zijn van de toestand van de Amerikaanse economie.

Politiek commentator Bob Cesca schreef in een maandag gepubliceerd tijdschrift dat de heer Trump handig gebruik maakt van een kunstmatig gecreëerde beurspomp om Amerikanen te verblinden van een “apocalyptisch” economisch vooruitzicht. Hij zei:

“Het federale begrotingstekort kan dit jaar oplopen tot een recordhoogte van 4 biljoen dollar. Dat is meer dan $2,6 biljoen hoger dan in 2009 in het midden van de Grote Recessie […] Minstens 135.000 Amerikanen zijn dood, zonder plafond in zicht, allemaal als gevolg van de pandemie en de apocalyptische reactie van Trump”.