Categories
Bitcoin

MicroStrategy koopt de Bitcoin-dip met $10 miljoen

De winst op MicroStrategy’s Bitcoin-holding steeg dit weekend weer boven de $1 miljard

Het bedrijf kondigde vrijdag een nieuwe aankoop van $10 miljoen aan Bitcoin aan

De koers van het aandeel MicroStrategy is sinds augustus meer dan vervijfvoudigd

De winst op MicroStrategy’s Bitcoin-belegging steeg dit weekend weer tot boven de grens van $1 miljard, slechts enkele uren nadat het bedrijf een nieuwe aankoop van $10 miljoen aan Bitcoin aankondigde. De laatste aankoop vond plaats toen de Bitcoin van $42.000 naar $29.000 dook, waardoor het bedrijf nu bijna ₿71.000 in handen heeft, een bedrag dat het in slechts zeven maanden heeft opgebouwd.
MicroStrategy voegt meer Bitcoin toe

MicroStrategy begon hun bitcoin-koopavontuur in augustus vorig jaar, toen de Bitcoin rond de 10.000 dollar stond, en verzamelde net iets minder dan 70.500 dollar via verschillende aankopen eind 2020. Toen de prijs eind 2020 omhoogschoot, steeg hun ongerealiseerde winst in een mum van tijd tot in de honderden miljoenen en werd de grens van 1 miljard dollar overschreden toen de Bitcoin op 1 januari de grens van 30.000 dollar doorbrak.

Toen de Bitcoin van $42.000 naar $29.000 zakte, verkochten de particuliere handelaren paniekerig, maar MicroStrategy kocht op spectaculaire wijze nog eens ₿314 voor $10 miljoen, waarmee hun totale uitgaven aan Bitcoin op $1,135 miljard kwamen en hun eigendom op ongeveer ₿70.785:

MicroStrategy heeft ongeveer 314 bitcoins gekocht voor $10,0 miljoen in contanten, in overeenstemming met zijn Treasury Reserve Policy, tegen een gemiddelde prijs van ongeveer $31.808 per bitcoin.

Aandeelhouders plukken de vruchten

Aandeelhouders die aanvankelijk sceptisch stonden tegenover het plan van CEO Michael Saylor om een kwart van hun balans om te zetten in Bitcoin, zullen blij zijn dat hij ze heeft kunnen ompraten, want de koers van het MicroStrategy-aandeel heeft die van de Bitcoin geëvenaard – de koers is sinds augustus meer dan vervijfvoudigd, van $122 vóór de eerste Bitcoin-aankoop naar $631 twee weken geleden.

Deze stijging is misschien niet verwonderlijk, aangezien de dollarwaarde van de activa van het bedrijf in zeven maanden tijd met 1,2 miljard dollar is gestegen, zonder dat er kosten aan te pas zijn gekomen, afgezien van wisselkosten. Er is niet één bedrijf in de wereld dat geen moord zou doen voor zo’n rendement, en Saylor’s visie en anti-establishment vooringenomenheid werpt zijn vruchten af, voorlopig althans.